Wat moet ik meenemen, waar moet ik aan denken ?

Waar moet ik aan denken, en wat moet ik meenemen ?

Een kleine opsomming van aandachtspuntjes voor als je deelneemt aan onze Yogalessen.

De lessen worden gegeven op het terrein van Natuurboerderij de Brinkhorst, voor meer informatie over de locatie klik hier.

 • Probeer ca 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn, zodat je de tijd hebt je eventueel nog even om te kleden en jezelf rustig te installeren op je mat.
 • Trek prettig zittende kleding aan, bijvoorbeeld een joggingbroek of legging en een hemd of T-shirt. Als je wilt, kan je nog iets warms meenemen zoals een trui of warme sokken voor tijdens de eindontspanning, zodat je het tijdens de ontspanning niet koud krijgt. Er zijn in de les ook dekentjes aanwezig.
 • Houd er rekening mee, dat je tijdens de les je sokken beter uit kunt laten voor meer grip op de yogamat.
 • Materiaal zoals, yogamatten, kussentjes, blokken, straps en dekens zijn voldoende aanwezig. Je mag natuurlijk altijd je eigen mat meenemen als je dat prettiger vind.
 • Neem een handdoek of badlaken mee, zeker als je snel zweet. Een flesje water meenemen in de les is altijd prima.
 • Houdt er rekening mee, dat sommige mensen lichte hinder kunnen ondervinden van sterke deodorant, parfum of aftershave. Gebruik dit aub met mate.
 • Je kunt gebruik maken van de garderobe bij de ingang, maar laat hier geen waardevolle spullen achter.
 • Zet je telefoon uit, op stil of op de vliegtuigstand tijdens de les.
 • Ben je allergisch voor wierook of essentiële oliën ? In onze lessen gebruiken we dit zo min mogelijk. Mogelijk brand en in een les wel een kaarsje, als je hier last van hebt, laat het ons weten, dan proberen we hiermee rekening te houden.
 • Probeer 1 à 2 uur voor de les weinig te eten, of eet iets lichts. Zorg dat je ook na de les voldoende drinkt.
 • Twijfel je of yoga bij je past, omdat je nog niet eerder aan yoga hebt gedaan? Neem dan gerust contact met ons op. Twijfel je, vanwege lichamelijke- of gezondheidsredenen, neem dan eerst even contact op met je huisarts, specialist of fysiotherapeut.

Yenga Yoga wordt Yoga Mission !

Vanaf 1 september zullen alle yogalessen op de locatie van de Brinkhorst niet meer verzorgd worden door Yenga Yoga, maar door Yoga Mission.

Als je nog een geldige leskaart hebt, blijft deze gewoon geldig bij Yoga Mission tot de normale einddatum. Alleen de reservering van je les en aanschaf van nieuwe leskaarten en abonnementen gaat vanaf 1 september via een andere link naar het reserveringssysteem MomoYoga (Zie onderstaande link)

Je account + wachtwoord blijven gewoon hetzelfde. De oude MomoYoga link van Yenga Yoga gaat vanaf vrijdag 28 augustus offline. Vanaf 1 september kan je op het nieuwe Yoga Mission lesrooster je reserveringen doen.

Ga naar het lesrooster van Yoga Mission

Ga naar de website van Yoga Mission

Proefles

Meld je hier aan voor een proefles. Je kunt je les gelijk zelf inplannen op het rooster.
        Proefles        

Hatha yoga

Rustgevend en versterkend
Het beoefenen van houdingen (asana's) vormt het belangrijkste onderdeel van de Hatha yoga les. Hatha yoga is een vorm van yoga, die erop gericht is tegenstellingen bij elkaar te brengen. Deze les is geschikt voor iedereen. Door middel van diverse statische, maar soms ook dynamische lichaamshoudingen ......
Lees verder
 • Simple Item 1
 • 1

Yin yoga

Kalm en Rustgevend
Yin Yoga is een rustige vorm van yoga. Bij yin yoga houdt je een bepaalde houding erg lang (variërend van 3-10 minuten) aan waardoor je echt een diepe stretch ervaart. Het doel is om in de houding je ontspanning te vinden en je weerstand los te laten. ......
Lees verder
 • Vaste image voor ALLEEN mobiele weergave visible-phone
 • 1

Hatha flow / Vinyasa yoga

Opwekkend
Hatha flow of Vinyasa flow is een vorm van yoga die veel raakvlakken heeft met de Hatha yoga. Ook hier ligt de nadruk op het beoefenen van asana’s (houdingen), staat het oefenen zonder prestatie centraal en zoeken we de balans tussen inspanning en ontspanning. Deze vorm van yoga kenmerkt zich door een sterke verbondenheid van de dynamische houdingen met de adem, welke leidend is in de beweging. Deze vloeiende combinatie van beweging en adem richt de aandacht naar binnen......
Lees verder
 • Vaste image voor ALLEEN mobiele weergave visible-phone
 • 1

Persoonlijke aandacht

Voorkomen van blessures en uitlijning
Naast het leren luisteren naar je lichaam, het verkennen en respecteren van je fysieke en mentale grenzen, is persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Tijdens de les wordt je, waar nodig, persoonlijk begeleid naar de juiste uitlijning, zodat je veilig de juiste houdingen kunt aannemen. Hiervoor kunnen hulpmiddelen zoals blokken, straps of bolsters worden gebruikt. Zo wordt het risico op blessures zo veel mogelijk vermeden.