Workshops

1 nov 2019: Workshop Yoga Nidra


Over de workshop
In deze 2 uur durende workshop maak je kennis met de Yoga Nidra. Yoga Nidra wordt ook wel de “Slaap van de Yogi's" genoemd.

Het is een vorm van yoga die wordt gebruikt het lichaam volledig te ontspannen, en je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op de diepere niveaus van je bewustzijn. Het is een toestand tussen waken en dromen in. Wanneer je Yoga Nidra beoefent, open je de diepere lagen van je bewustzijn. Het is een ontspanningstechniek, die je dan ook in een ontspanningshouding beoefent.

Tijdens Yoga Nidra raken de zintuigen meer en meer op de achtergrond, alleen het gehoor sluit nog aan op de instructies van een geleide meditatie. Het doel van Yoga Nidra is eigenlijk hetzelfde als dat van meditatie, een staat van meditatief bewustzijn ervaren door terugtrekking van de zintuigen.

De Yoga Nidra leidt tot een bewuste ervaring van de diepe slaaptoestand. Het is één van de diepst mogelijke toestand van ontspanning die we kunnen ervaren, terwijl we tóch volledig bij bewustzijn blijven. Men beweert ook wel dat een half uur Yoga Nidra gelijk staat aan 3 uur gewone slaap.

Wil je meer te weten komen over Yoga Nidra, schrijf je dan nú in, het aantal plaatsen is beperkt!

Datum: 01 november 2019
Tijd: 19:00-21:00
Programma: Inleiding - Theorie - Mantra meditatie - Pauze - Yogales - Nidra - afsluiting
Kosten: 30€ per persoon
Locatie: Yenga Yoga, Wageningseberg 43, Amersfoort Vathorst
(terrein Natuurboerderij de Brinkhorst) routebeschrijving
 • Meld je aan met de onderstaande knop
 • Bevestig je account met de link die je ontvangt per email
 • Ga naar de datum van de workshop op het lesrooster
 • Kies de workshop en klik op 'boek nu'
 • Na het voldoen van de betaling is je plekje in de cursus gereserveerd!

 • Aanmelden

Over de docente
Anja de Ruiter - Narain Mijn liefde voor yoga is ontstaan in India. Vervolgens heb ik een yoga-docente opleiding gevolgd en is mijn fascinatie voor Chakra's ontstaan. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in Chakrapsychologie en yoga. Ik geef al ruim 5 jaar Hatha yoga en diverse workshops over: Chakra’s, Yoga Nidra en Oosterse Filosofie. Mijn lessen worden omschreven als rustige Hatha lessen met voldoende ruimte voor verdieping van de houdingen en voor de adem. De lessen zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Ik kijk er naar uit om ook jullie de beleving en verstilling van de Nidra Yoga te laten ervaren.

17 nov 2019: Workshop Yin Yoga


Over de workshop
De herfst is het moment van bezinning, na een actieve zomerperiode even de tijd nemen voor jezelf, met volle aandacht.

Yin Yoga is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze filosofie gaat uit van de 5 Elementen, 5 Seizoenen en bijbehorende orgaan-meridianen. Meridianen zijn energiebanen die door het lichaam lopen en de energie laten stromen. Yin Yoga is een rustige yogavorm waarbij we de tijd nemen om langer in de houdingen te blijven, zodat de diepere weefsels waar deze meridianen doorheen gaan, worden gestimuleerd en verzacht. Het effect van yin yogahoudingen is een soepeler, energetisch stabiel en sterker lichaam. Tijdens deze workshop leer je de betekenis van de fase waar je je nu in bevindt, op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Na een korte uitleg over het herfstseizoen en het bijpassende element zal er een extra lange ontspannende Yin les zijn waarbij je specifieke oefeningen gaat ervaren gericht op het zuiveren en stimuleren van de meridianen. We sluiten af met een eindontspanning.

Deze workshop geeft je de tijd om elk aspect van je lichaam te voelen. In het moment zijn, in je lichaam, in de ruimte en je gevoel zodat je ontspannen je nieuwe week kunt starten.

Wil je meer te weten komen over Yin Yoga, schrijf je dan nú in, het aantal plaatsen is beperkt!

Datum: 17 november 2019
Tijd: 11:00-13:00
Kosten: 30€ per persoon
Locatie: Yenga Yoga, Wageningseberg 43, Amersfoort Vathorst
(terrein Natuurboerderij de Brinkhorst) routebeschrijving
Docent: Sandra Welten – Yoga Mission
 • Meld je aan met de onderstaande knop
 • Bevestig je account met de link die je ontvangt per email
 • Ga naar de datum van de workshop op het lesrooster
 • Kies de workshop en klik op 'boek nu'
 • Na het voldoen van de betaling is je plekje in de cursus gereserveerd!

 • Aanmelden

Over de docente
Sandra Welten - Sandra gelooft in een goede balans tussen inspanning en ontspanning, en laat je voelen wat er in je lijf gebeurt. Na de workshop voel je je ontspannen en ben je blij dat je jezelf dit uur cadeau hebt gedaan. Adem, voel en geniet… Sandra hoopt je te kunnen inspireren zodat je zelf zult ervaren dat yoga je meer balans geeft tussen lichaam en geest. Niet alleen op de yoga mat maar vooral ook in je dagelijkse leven.