Workshops

17 april 2020: Workshop Yoga Nidra


Over de workshop
In deze 2 uur durende workshop maak je kennis met de Yoga Nidra. Yoga Nidra wordt ook wel de “Slaap van de Yogi's" genoemd.

Het is een vorm van yoga die wordt gebruikt het lichaam volledig te ontspannen, en je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op de diepere niveaus van je bewustzijn. Het is een toestand tussen waken en dromen in. Wanneer je Yoga Nidra beoefent, open je de diepere lagen van je bewustzijn. Het is een ontspanningstechniek, die je dan ook in een ontspanningshouding beoefent.

Tijdens Yoga Nidra raken de zintuigen meer en meer op de achtergrond, alleen het gehoor sluit nog aan op de instructies van een geleide meditatie. Het doel van Yoga Nidra is eigenlijk hetzelfde als dat van meditatie, een staat van meditatief bewustzijn ervaren door terugtrekking van de zintuigen.

De Yoga Nidra leidt tot een bewuste ervaring van de diepe slaaptoestand. Het is één van de diepst mogelijke toestand van ontspanning die we kunnen ervaren, terwijl we tóch volledig bij bewustzijn blijven. Men beweert ook wel dat een half uur Yoga Nidra gelijk staat aan 3 uur gewone slaap.

Wil je meer te weten komen over Yoga Nidra? Schrijf je dan nú in, het aantal plaatsen is beperkt!

Datum: 17 april 2020
Tijd: 19:00-21:00
Programma: Inleiding - Theorie - Mantra meditatie - Pauze - Yogales - Nidra - afsluiting
Kosten: 30€ per persoon
Locatie: Yenga Yoga, Wageningseberg 43, Amersfoort Vathorst
(terrein Natuurboerderij de Brinkhorst) routebeschrijving
  • Meld je aan met de onderstaande knop
  • Bevestig je account met de link die je ontvangt per email
  • Ga naar de datum van de workshop op het lesrooster
  • Kies de workshop en klik op 'boek nu'
  • Na het voldoen van de betaling is je plekje in de cursus gereserveerd!

  • Aanmelden

Over de docente
Anja de Ruiter - Narain Mijn liefde voor yoga is ontstaan in India. Vervolgens heb ik een yoga-docente opleiding gevolgd en is mijn fascinatie voor Chakra's ontstaan. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in Chakrapsychologie en yoga. Ik geef al ruim 5 jaar Hatha yoga en diverse workshops over: Chakra’s, Yoga Nidra en Oosterse Filosofie. Mijn lessen worden omschreven als rustige Hatha lessen met voldoende ruimte voor verdieping van de houdingen en voor de adem. De lessen zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Ik kijk er naar uit om ook jullie de beleving en verstilling van de Nidra Yoga te laten ervaren.